Καμάρι

Παραλία Καμάρι ! Ταξίδι στο μύθο !!!

Το Καμάρι είναι τοποθετημένο στο βορειότερο σημείο του Πηλίου. Απέχει 5 χλμ απο το χωριό Κεραμίδι και 49 χλμ. από την πόλη του Βόλου μέσω Καναλίων.

Είναι μια πανέμορφη παραλία που ακουμπά στις βορειότερες παρυφές του Πηλίου. Βρίσκεται ανάμεσα σε βράχια και σ’ ένα πυκνό δάσος από πλατάνια. Το τοπίο μοιάζει παραμυθένιο και αξίζει κάθε επισκέπτης του Πηλίου να γνωρίσει αυτή την περιοχή.

Μπορείτε να καταλήξετε στο Καμάρι ακολουθώντας δύο διαφορετικές διαδρομές. Είτε θα φτάσετε εκεί μέσω των Καναλίων (αυτή η διαδρομή είναι η κοντινότερη από την πόλη του Βόλου), είτε μέσω Βελεστίνου (σας συμφέρει να την ακολουθήσετε αν έρχεστε απο περιοχές εκτός Μαγνησίας).

Φωτο του «The Stone House» στο Κεραμίδι

Η αλήθεια είναι πως το Καμάρι δεν ανήκει στις πρώτες θέσεις των τουριστών προτιμήσεων και αυτό οφείλεται αρχικά στη μακρινή του απόσταση από το κλεινόν άστυ (49χλμ όπως είπαμε) αλλά και στο γεγονός πως παρά την βορειοανατολική του τοποθεσία, δεν συνδέεται οδικά με τα φημισμένα χωριά του ανατολικού Πηλίου (Ζαγορά κ.α.).

Στο Καμάρι θα φτάσετε εύκολα με το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό σας.

Υπάρχει βέβαια και η λύση της υπεραστικής συγκοινωνίας, όμως να γνωρίζετε πως το λεοφορείο θα σας αφήσει σε απόσταση 5 χλμ από το Καμάρι, στο χωριό Κεραμίδι και από εκεί θα πρέπει να καλέσετε ταξί για να σας μεταφέρει στην παραλία.

Στο μεγαλύτερο μέρος της η διαδρομή περνάει μέσα από καταπράσινα, άκρως μαγευτικά για τους λάτρες της φύσης τοπία, ειδικότερα όμως ανηφορίζοντας από το χωριό των Καναλίων η θέα της λίμνης Κάρλας θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Η φυσική λεκάνη της λίμνης Κάρλας (ή λίμνη Βοιβηίδα παλαιότερα) είχε κάποτε συνολική έκταση 180- 195 χιλιάδες στρέμματα όμως το 1962 άρχισε η μερική αποξήρανσή της με σκοπό να αποδοθούν 80.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης στους αγρότες της Θεσσαλίας. Παρόλα αυτά σήμερα γίνεται προσπάθεια για αναδημιουργία της λίμνης, που θα έχει μέγεθος 38.000 στρέμματα.

Φωτο του «The Stone House» στο Κεραμίδι

Στο Καμάρι λειτουργούν ξενώνες και εστιατόρια, καθώς είναι τουριστικός προορισμός την καλοκαιρινή περίοδο. Το πάρκινγκ βρίσκεται ακριβώς δίπα από τη πλατεία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο