Αη Γιάννης παραλία, Κεραμίδι

Υψόμετρο : 1 μ.
Γεωγραφικές συντεταγμένες :
39°35’08.0″N 22°55’37.0″E
Google map : 39.5855633,22.9269417

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες : ΕΔΩ .

Η παραλία του Αη Γιάννη ανήκει στο Κεραμίδι Μαγνησίας και είναι μια μικρή, μοναχική και ήσυχη γωνιά στην αρχή του Πηλίου. Βρίσκετε στα όρια του νομού Λάρισας με τον Νομό Μαγνησίας και η διαδρομή που κάναμε για να βρεθούμε στην παραλία από τον Ρακοπόταμο Λάρισας είναι μια χωμάτινη διαδρομή και ο δρόμος αυτός ενώνει τα παράλια της Λάρισας (Αγιόκαμπος, Σωτηρίτσα, Βελίκα) με τις πρώτες παραλίες του Πηλίου.

Η παραλία δεν έχει κάποιο beach bar, για αυτό θα πρέπει να έχεις δικό σου εξοπλισμό για σκιά και καθίσματα, έχει μεγάλα και χοντρά βότσαλα και θα πρέπει να φοράς κάποια παπούτσια θαλάσσης. Η παραλία είναι ιδανική για όσους τους αρέσει η εξερεύνηση με μάσκα και αν είσαι τυχερός μπορείς να δεις και καμία φώκια.

Η παραλία μπορεί να μην διαθέτει beach bar αλλά στον κύριο Σπύρο, ένα μικρό ταβερνάκι κάτω από τον πλάτανο, δίπλα στην παραλία, θα απολαύσετε τσιπουράκι με φρέσκους θαλασσινούς μεζέδες.

Πάνω από την παραλία βρίσκετε ο οικισμός του Αη Γιάννη με μικρά και καλόγουστα σπιτάκια και πιο ψηλά βρίσκεται το χωριό Κεραμίδι. Στα 3 χλμ. υπάρχει η παραλία Καμάρι με περισσότερο τουριστικό χαρακτήρα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο