Ο αρχαιολογικός τουρισμός αποτελεί κομμάτι του πολιτιστικού τουρισμού και όπως υποδηλώνει το όνομά του αναφέρεται σε επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τους αρχαιολογικούς χώρους.

Η Κάρλα και ο Ρήγας Φεραίος ως λίκνο του πολιτισμού παραμένουν σημαντικοί πόλοι έλξης συνδυάζοντας τόσο το φυσικό περιβάλλον όσο και τις περιοχές με μνημεία και κατάλοιπα παλαιότερων πολιτισμών, τα οποία αφθονούν στη χώρα μας.

Ο συνδυασμός του αρχαιολογικού πλούτου και του αρχαιοελληνικού πολιτισμού αποτελεί διαχρονικά έναν από τους κυριότερους πόλους προσέλκυσης τουριστών στην Ελλάδα.

Φέρνει τους επισκέπτες σε επαφή με τα ήθη, τα έθιμα, την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας, αποκτώντας έτσι έντονο πολιτισμικό αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα ενώ παράλληλα συνδυάζει την αναψυχή με την επιμόρφωση, την ανεμελιά με τη γνώση και τη χαλάρωση.

Δίνει τη δυνατότητα για πολιτιστική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, μέσα από τις επισκέψεις σε τοπία εξαίρετης αρχαιολογικής αρχιτεκτονικής, ιστορικής, οικολογικής και αισθητικής αξίας.

Περπατώντας στα αχνάρια των αρχαίων, δίνει τη χαρά στον επισκέπτη να γνωρίσει ένα λαμπρό πολιτισμό και κυρίως να εμβαθύνει με ευχάριστο τρόπο στη γνώση για το παρελθόν.

Μετάβαση στο περιεχόμενο