Όλοι λένε «Ι DO» στην Κάρλα. Η Κάρλα και οι οικισμοί της προσελκύουν νύφες και γαμπρούς από κάθε γωνιά και μια νέα μορφή ειδικού τουρισμού γεννιέται.

Γαμήλιος τουρισμός, μπορεί να ορισθεί ως ο τουρισμός αυτός που τα ζευγάρια επιλέγουν να τελέσουν τον γάμο τους ή να τον γιορτάσουν, σε ένα μέρος τελείως διαφορετικό από αυτό στο οποίο διαμένουν. Μέσα σε αυτό περιλαμβάνεται και το ταξίδι του μέλιτος (honeymoon). Έμφαση δίνεται στο ταξιδιωτικό κομμάτι ως επί το πλείστον και όχι στο θρησκευτικό.

Ο γαμήλιος τουρισμός συγκαταλέγεται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που γνωρίζουν ιδιαίτερη άνθηση κατά τα τελευταία χρόνια. Διάφοροι λόγοι όπως ο οικονομικός, η πραγματοποίηση ενός ονειρικού γάμου, η τοποθεσία, η κουλτούρα του μέρους άλλα και το κλίμα είναι μερικοί από αυτούς.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία για έναν προορισμό ώστε να χαρακτηριστεί ως wedding destination, είναι το να μην έχει καμία σχέση με τον τόπο μόνιμης διαμονής του ζευγαριού. Η εμπειρία πρέπει να μείνει αξέχαστη στο ζευγάρι. Αυτός είναι και ο κύριος στόχος των εν λόγω προορισμών, να πετύχει το ακατόρθωτο.

Το Βένετο, το Κεραμίδι και η Κάρλα είναι πολλά υποσχόμενοι προορισμοί πέρα από την μακρά χριστιανική παράδοση, αποτελούν ειδυλλιακούς προορισμούς.

Η περιοχή της Κάρλας διαθέτει τόσο ναούς, μοναδικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς που προσφέρουν χριστιανική κατάνυξη, όσο και παραδοσιακούς οικισμούς, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν τη μοναδικότητα που αναζητά ένα νεόνυμφο ζευγάρι.

Γάμος στα Κανάλια
Δημιουργός: Βαιτσόπουλος
Πνευματικά δικαιώματα: Φωτογραφείο πανόραμα Βόλου

Σήμερα, όλο και περισσότερα ζευγάρια, συνοδευόμενα από τους κοντινούς συγγενείς και φίλους τους επιλέγουν το Βένετο ως όχι μόνο τουριστικό προορισμό αλλά και ως το ιδανικό μέρος για την τέλεση των γάμων τους.

Δημιουργός: A.PAPAGEORGIOU
Πνευματικά δικαιώματα: APhotography

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο