Ο Θρησκευτικός τουρισμός αποτελεί βασικό γνώρισμα της Ορθοδοξίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ορθόδοξες χώρες, ως ένα είδος ταξιδίου πνευματικής αναζήτησης και ανακάλυψης νέων πνευματικών και φωτισμένων δρόμων. Άλλωστε η θρησκεία είναι ένα «μέσο» που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά καθώς μοιράζονται κοινές εμπειρίες και «πιστεύω». Παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς συνδυάζει πολιτιστικούς, πολιτικούς όσο και αρχιτεκτονικούς παράγοντες.

Η Κάρλα βρίσκεται κι αυτή ανάμεσα στους προορισμούς θρησκευτικού τουρισμού στον Ελλάδα. Κάθε εξωκλήσι, μοναστήρι, ναός ή μνημείο αποτελούν κομψοτέχνημα. Σε αυτό το σημείο δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το γεγονός πως στην Κάρλα ο επισκέπτης βιώνει μια ακόμη μαγική εμπειρία καθώς έχει την ευκαιρία να συναντήσει ναούς και μνημεία σε όλη τα χωριά της, σε συνδυασμό με τη μοναδική φυσική ομορφιά των τοπίων της, καθώς και των ιδιαίτερων σημείων που δεσπόζουν τα θρησκευτικά μνημεία.

Ο εορτασμός των Αγίων όσο και άλλων μεγάλων εορτών της ορθοδοξίας, αποτελούν μοναδικό θέαμα για κάθε επισκέπτη που θα έχει την τύχη να παραβρεθεί, διότι γίνεται μάρτυρας παραδόσεων όπου διαφοροποιούνται ανά περιοχές και διατηρούνται στην Ελλάδα ανά τους αιώνες.

Κορωνίδα των θρησκευτικών εκδηλώσεων στην Κάρλα αποτελεί η εορτή του Αγίου Αθανασίου στο Ριζόμυλο το χειμώνα, καθώς και η Κοίμηση της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου στα Κανάλια όπου χαρακτηρίζεται από υπέρμετρο πλήθος ταξιδιωτών όπου συρρέουν από κάθε γωνιά της Μαγνησίας και των όμορων περιοχών για να βιώσουν ανά τόπους τον εορτασμό.

Δεν θα μπορούσαμε βεβαίως να παραλείψουμε τους εξέχοντες ναούς σε Στεφανοβίκειο, Κεραμίδι, Κανάλια, Κερασιά όπου συνιστούν όμορφους προορισμούς, τα επιβλητικά μοναστήρια και ξωκλήσια στις κορυφές υψωμάτων, του Αγίου Αθανασίου σε Ριζόμυλο, Στεφανοβίκειο, του Αϊ Γιάννη και της Αγίας Παρασκευής στην Κερασιά  και το μοναδικό ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Φλαμούρι.

Τέχνη και θρησκεία κερδίζουν το σεβασμό, τον θαυμασμό και το ενδιαφέρον μεγάλης μερίδας ταξιδιωτών αφού αρκετοί είναι εκείνοι που ενδιαφέρονται για τα βυζαντινά και μεταβυζαντινά έργα τέχνης, καθώς στη περιοχή μας συναντάμε πλήθος μουσείων που φέρουν ανάλογες συλλογές εκθεμάτων (Λαογραφικά, Μουσείο φυσικής ιστορίας, Λιμναίου πολιτισμού κ.α.).

Αναζητήστε και εσείς αυτή τη μοναδική εμπειρία ταξιδεύοντας ανάμεσα στην απαράμιλλη ομορφιά της Κάρλας εξερευνώντας τους μοναδικούς αυτούς τόπους σε ένα ταξίδι όπου η ψυχή συναντά μυαλό και σώμα εξυψώνοντας το πνεύμα και την ελπίδα ψηλά και πέρα από τους ουρανούς!

Μετάβαση στο περιεχόμενο