Συνέδριο στην Ελληνική γλώσσα σημαίνει σύναξη ατόμων σε ένα χώρο, για να συζητήσουν και να πάρουν κάποιες αποφάσεις για σημαντικά και κοινού ενδιαφέροντος θέματα.

Ο Συνεδριακός Τουρισμός, είναι μια μορφή εναλλακτικού τουρισμού, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει ραγδαία ανάπτυξη και στην Ελλάδα. Όταν μιλάμε για Συνεδριακό Τουρισμό εννοούμε τον τουρισμό ο οποίος σχετίζεται με την παρακολούθηση συνεδρίων, εκθέσεων κλπ. Ο συνεδριακός τουρισμός αντιπροσωπεύει μια σημαντική αγορά σε διεθνές επίπεδο. Επιπλέον έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει και σημαντική προσφορά-συμβολή στην οικονομία της χώρας υποδοχής. Ως εναλλακτική μορφή τουρισμού διαθέτει επίσης πολύ σημαντικό αναπτυξιακό δυναμικό.

Στην Κερασιά, το «μουσείο Ηλία Λεφούση» ιδρύθηκε το 2014, και λειτουργεί στο κεντρικό κτήριο του δημοτικού σχολείου της Κερασιάς όπου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων έχουν γίνει οι κατάλληλες μελέτες και έχει εγκατασταθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός για να λειτουργήσει ως ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο. Στο συνεδριακό κέντρο μπορούν να οργανωθούν και να φιλοξενηθούν ημερίδες και συνέδρια.

Η διαχείριση του Μουσείου γίνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κερασιωτών Πηλίου.

Πληροφορίες: Πρόεδρος 6973046632 κα Ελένη Παπαδημητροπούλου, τηλ.: 6973046632

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο